Bemutatjuk a
Clinell alkoholos kendőt
2% klórhexidinnel

Az epic2 (evidence based practice in infection control) irányelveinek ajánlása alapján

Eldobható fertőtlenítő kendő olyan orvosi eszközök fertőtlenítésére, mint amilyen az invazív szerelékek külső felülete, csatlakozó portok, katéter csatlakozók.


clinell alcoholos


Az epic2 projekt irányelvei a centrális vénakatéterek (CVC) használatával összefüggő fertőzések megelőzéséhez:
A centrális vénakatéterek behelyezésével illetve alkalmazásával összefüggő véráramfertőzések az egészségügyben előforduló legveszélyesebb komplikációk közé tartoznak, amelyek súlyosbítják a betegek amúgy is rossz egészségi állapotát, meghosszabbítják a kórházi kezelés idejét és növelik a költségeket. Az Egyesült Királyságban évente majdnem 6.000 beteg kap olyan véráramfertőzést, amely a katéter alkalmazásából ered. Az epic2 projekt- jelentés azt a következtetést vonta le, hogy:
ha más kontraindikációt nem ad meg a gyártó, akkor:

▪ CVC24 Alkoholos klórhexidin glukonát oldatot ajánlatos alkalmazni a katéter bevezetés helyénél kötéscsere során, amelyet hagyni kell a levegőn megszáradni.

▪ CVC33 Alkoholos klórhexidin glukonát oldatot ajánlatos alkalmazni az injektálási port vagy a katéter csatlakozójának fertőtlenítésére minden egyes rá-vagy lecsatlakozás előtt és után.

▪ CVC44 Ha tű nélküli eszközt alkalmaznak, akkor a kontamináció kockázatát minimalizálni kell a csatlakozó port dekontaminálásával, amelyet alkoholos klórhexidin glukonát oldattal kell elvégezni.

A CLINELL alkoholos 2 % klórhexidines kendő klinikai előnyei

▪ Megfelel az epic2, a National Institute of Clinical Excellence, a HICPAC, az Institute for Healthcare Improvement and Infectious Diseases Society of America azon irányelveinek, amelyek a centrális vénakatéter behelyezésével és benntartásával összefüggő fertőzések megelőzésére vonatkozik.

▪ A gyors antimikrobiális hatás és kiváló általános aktivitás.

▪ Igazoltan hatékony a centrális vénakatéter csatlakozó és a mintavételi port fertőtlenítésében.
▪ Igazoltan mind a 70 %-os alkoholnál és a 10 %-os providon-iodinnál jobb védelmet nyújt a centrális vénás és artériás katéterek fertőzésével szemben.
▪ Klórhexidin alapú antiszeptikumok 50 %-kal csökkentik a katéterekkel összefüggő vérárami fertőzések előfordulását.

További részletek az alábbi letölthető dokumentációban!


Letölthető dokumentációk

Clinell alkoholos fertőtlenítőkendő / PDF prospektus

LETÖLTÉS

További információra van szüksége?

Hívjon minket a +36 1 262 4227 telefonszámunkon!