LoFric - hosszú távon már bizonyított

LoFric katéterek tiszta intermittáló katéterezéshez. Nap mint nap kiállják a próbát!A LoFric® 1983-as megjelenésével a világ első, tiszta intermittáló katéterezésre (TIK) alkalmas hidrofil felületű katétere volt. Abban az időben ez egy forradalmi újításnak számított, felváltotta a kényelmetlen és kevésbé hatékony gélt és könnyebbé, kényelmesebbé valamint biztonságosabbá tette a katéterezést.

Napjainkban gyakran találkozunk hidrofil felületű katéterekkel, de ezek nem egyformák. A katéter csövét fedő felületi réteg és más termékjellemzők eltérőek a termékek között. A LoFric katéterek mindegyike a különleges UrotonicTM Felületi Technológiával készül (UFT), amely révén a katétercső felszíne izotóniás lesz a vizelettel, ezáltal biztosítva a katéter és a húgycső közötti extrém alacsony frikciót. Csak a LoFric katéterek rendelkeznek UFT-vel.

Az UFT-nek köszönhetően a LoFric az egyetlen olyan katéter, amely hosszú távon sem okoz egészségügyi komplikációkat. Meggyőző klinikai bizonyíték támasztja alá, hogy a LoFric katéteterek hosszú távon is minimalizálják az egészségügyi komplikációk lehetőségét a tiszta intermittáló katéterezést alkalmazók körében.

A LoFric katétercsalád szinte valamennyi felhasználó számára tud megoldást nyújtani. Ez azt jelenti, hogy a LoFric katéterek a katéter típusok és méretek legszélesebb választékát kínálják. Ezen kívül kapható szettek formájában is, amellyel bármely helyzetben könnyebb, biztonságosabb a tiszta intermittáló katéterezés.

A LoFric hidrofil felületű intermittáló katéter különleges – víz hatására síkossá váló - felülete, melynek sóösszetétele megegyezik a vizeletével, szükségtelenné teszi a csúsztatóanyag alkalmazását és csökkenti a sérülések kockázatát, még a katéter eltávolításakor is. Az Urotonic Felületi Technológiának köszönhetően a hidrofil felület nem szűnik meg a katéterezés során, mint más esetekben, amikor a sóösszetétel eltérő.

Használata könnyen elsajátítható, csökken a komplikációk száma és a diszkomfort érzet.

Szett formájában is kapható, amely a katéter mellett tartalmaz egy vizeletgyűjtő zsákot és a hidrofil felület létrehozásához szükséges vizet.

Használati utasítás

lofric presentation 4

lofric presentation 1

LoFric – Otthoni és kórházi használatra is

A LoFric® a mi eredeti síkosított felületű katéterünk. Ideálisan használható otthoni és kórházi körülmények között. Tiszta víz szükséges csak a LoFric UFT rétegének aktiválásához, amely révén a katéter felülete síkossá válik. Férfi, női és gyermek típus kapható különböző méretekben.

Jellemzői

• A csatlakozók különböző színekkel vannak ellátva a katéterek méretétől függően. Standard vizeletgyűjtő zsákhoz vagy hosszabbító vezetékhez is csatlakoztathatók.
• UrotonicTM Felületi Technológia biztosítja a síkos felületet és a maximális komfortot.
• Lekerekített katéternyílások.
• A katéterek végei két típusban készülnek: lekerekített (Nelaton) és lapított (Tiemann).

lofric presentation 2

LoFric Hydro-Kit – Bárhol, bármikor

A LoFric® Hydro-KitTM egy három-az-egyben katéter-rendszer, amely egy katétert, egy vizet tartalmazó tasakot és egy vizeletgyűjtő zsákot tartalmaz. Főleg a kerekesszékes felhasználók találják kényelmesnek. A gyűjtőzsák ideálissá teszi a használatot az ágyhoz kötött betegek számára. A LoFric Hydro-Kit szabadságot és megnyugvást jelent a felhasználó számára, hiszen mindegy, hogy hol tartózkodik, mikor van szüksége katéterezésre, vagy hogy van-e közelben mosdó használati lehetőség. Férfi, női és gyermek méretben kapható.

Jellemzői

• Vízpárna steril vízzel. Össze kell hajtani és megnyomni az aktiváláshoz.
• 1000 ml-es gyűjtőzsák beosztásokkal. Latexmentes.
• Függesztőnyílás a zsák felakasztásához.
• Kiürítési lehetőség. A zsákot el kell tépni a kiürítéshez.
• A katétert ki lehet venni a gyűjtőzsákból.
• Az UrotonicTM Felületi Technológia biztosítja a síkos felületet és a maximális komfortot.
• Egy külön rész gondoskodik arról, hogy keze ne érintkezzen közvetlenül a katéterrel.
• Lekerekített katéternyílások.

lofric presentation 3

A LoFric katéterek és szettek támogatott gyógyászati segédeszközök, amelyek az alábbiak szerint írhatók fel:

LoFric hidrofil felületű lecsapoló katéter (méret megjelölésével): havi 150 db
LoFric Hydro-Kit hidrofil felületű katéter szett (méret megjelölésével): havi 1 db

Felírás, támogatás mértéke:

1. Közgyógy igazolvánnyal rendelkezők részére, valamint üzemi baleset következtében a katéterre szorulók a havonta felírható katéter és a szett mennyiséghez térítésmentesen juthatnak hozzá. Ez esetben a vényen a „KÖZGYÓGY” illetve az „ÜZEMI BALESET” rubrikát kell beikszelni.

2. Közgyógy igazolvány hiányában a betegnek a teljes vételár 20 %-át kell térítenie és a fennmaradó 80 %-ot a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő fizeti. Ilyen esetekben az „EŰ. EMELT” rubrikát kell a vényen beikszelni.

Indikációk BNO kódokkal:

Vizeletürítés akadályozottsága (R3910); neuromusculáris hólyagdisfunctio (N3190); gerincvelősérülés okozta hólyagdisfunctió (N3180); hólyagnyakszűkület (N3200); húgyhólyag jóindulatú daganata (D3030); húgyhólyag rosszindulatú daganata (C6790); húgycsőszűkület (N3590); húgycső rosszindulatú daganata (C6800); prostatahyperplasia (N4000)

Felírásra jogosult: szakorvos javaslata alapján a háziorvos.

A LoFric katéter ftalátmentes!

A ftalát bizonyítottan károsítja az endokrin rendszert, csökkenti a spermaszámot és szerepe van a májrák kialakulásában, továbbá növeli az autizmus, az asztma és allergia kialakulásának kockázatát.


Letölthető dokumentációk

LoFric / PDF prospektus

LETÖLTÉS

További információra van szüksége?

Hívjon minket a +36 1 262 4227 telefonszámunkon!