PEP/RMT maszkok

Négyféle légzésterápia egyetlen készülékkel


A PEP/RMT egy olyan könnyen használható szett, amellyel a betegek légzési teljesítménye fokozható. Különböző méretű maszkkal, ellenállások sorozatával és más opciókkal kiegészítve lehet hozzáigazítani a légzésizom tornához vagy a tünetek minimalizálásához. Otthon és kórházi körülmények között is jól alkalmazható.

A PEP/RMT maszkokat négy fő területen lehet használni.

  • A páciens és a szakember is könnyen be tudja állítani és használni
  • Számos skálázási opció segíti Önt abban, hogy a páciens állapotának változásához tudja igazítani a paramétereket
  • Könnyen össze- és szétszerelhető
  • Hatását dokumentumok igazolják


PEP a csökkent tüdővolumen normalizálására
A PEP funkciót az immobilizáció, narkózis/műtét és neurológiai betegségek következtében fellépő csökkent tüdővolumen normalizálására lehet használni.

PEP a megnövekedett tüdővolumen normalizálására
A PEP-et akkor is lehet használni, ha felesleges funkcionális reziduális kapacitást kell csökkenteni, amely az obstruktív tüdőbetegségek első stádiumában vagy súlyosbodása során lép fel.

Légzőizomtorna
A korlátozott izomfunkcióval küzdő betegek esetében, amikor például krónikus obstruktív tüdőbetegségek (COPD) és különböző neurológiai megbetegedések fordulnak elő, az RMT funkciót a légzőizmok erejének és kitartásának fejlesztésére lehet használni.
Az RMT másik felhasználási területe a szívműtéten átesett betegek posztoperatív tüdőkomplikációinak csökkentése, valamint a sportolók teljesítőképességének növelése.

A váladékok eltávolításának megkönnyítése
Fokozott váladékképződésnél, mint amilyen például a cisztás fibrózis és a krónikus obstruktív tüdőbetegségek, de súlyos fogyatékkal élők esetében is jól használható a PEP funkció. Az ellenállásoknak köszönhetően a forszírozott légzés segíti a váladékok távozását.


Letölthető dokumentációk

PEP/RMT maszkok / PDF prospektus

LETÖLTÉS

További információra van szüksége?

Hívjon minket a +36 1 262 4227 telefonszámunkon!